El Taller de Ioga – Barcelona

b19

Hatha Ioga
El terme sànscrit IOGA posseïx diferents significats, sent, al nostre entendre, “unió” i “disciplina” els que ho defineixen millor. I és que ioga és molt més que el que expressen aquestes dues paraules. Es tracta d’una filosofia de vida que mitjançant diferents pràctiques pretén unificar al ser humà en tots els seus aspectes: físic, mental, emocional i espiritual. Però no solament aspira harmonitzar a la persona individualment, si no que pretén connectar-la amb la divinitat fugint de tota idea de dualitat. L’adepte de les pràctiques iòguiques (sadhak) aspira en última instància a fondre’s amb l’Univers, entenent d’aquesta forma quin és la veritable realitat i arribant a així la il·luminació.

La pràctica del Hatha Ioga ajuda a assolir un major equilibri físic, mental i espiritual, i desenvolupa un sentiment d’harmonia amb un mateix i el seu entorn.

S’estima que el ioga es va originar a Índia abans del tercer mil·lenni a. C., període en el qual es data el primer text conegut escrit en sànscrit, el Rig-Veda, on ja se citen pràctiques i creença iòguiques. Lògicament, aquesta tradició ha evolucionat i el temps ha donat lloc a una diversificació de pràctiques amb objectius comuns (arribar a la il·luminació). Així les diferents branques del ioga són el Ioga Bhakti (ioga de la devoció), Ioga Guru (ioga del lliurament a un mestre), Ioga Hatha ( ioga de la disciplina física), Ioga Jnana (ioga de la saviesa), Ioga Karma (ioga de l’autotrascendència), Ioga Mantra (Ioga del so poderós) i Ioga Tantra (ioga de la continuïtat).

Actualment, potser sigui el Hatha Ioga el més conegut a Occident. Es tracta d’una disciplina que combina el treball corporal (âsana), amb la consciència de la respiració (pranayama), i exercicis de concentració (Dharana), relaxació i meditació (Dyana). Els beneficis d’aquest treball són múltiples, i ajuden als practicants a aconseguir un major estat de benestar i felicitat. Començant per aconseguir un cos més sa i pur, la pràctica continuada duu a l’adepte a calmar i dominar les seves emocions i la seva ment, començant així un camí de creixement on no és possible escapar a la visió d’un mateix, tret que s’abandoni la disciplina. Aquest fet fa més conscient al sadhak situant-lo en un camí on ja no hi ha tornada enrere.

La pràctica, tant física com espiritual, la recerca constant, l’interès per la pròpia evolució, el contacte més real amb la naturalesa i amb els altres, obren la visió i el cor, mostrant-nos la realitat d’una manera més àmplia, fent-nos més humans i més sagrats alhora, experimentant, per fi, que tots i tot som un.

C/ Doctor Fleming, 22 – 08330 Premià de Mar – 93 751 33 25 – info@tallerdeiogapremia.cat
Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s