ANANDA – Barcelona

b19

Ioga

Ioga és AMOR en majúscules i ben gran, perquè fer ioga és estimar, estimar-se a un mateix i estimar els altres

Què és ioga? Sobre el ioga pots trobar escrites moltes coses. Per a mi, ioga és amor. AMOR en majúscules i ben gran, perquè fer ioga és estimar, estimar-se a un mateix i estimar els altres. La major part del dia mantenim l’atenció cap enfora pendents de tot el que passa al nostre voltant, interactuant amb el món, i pocs moments prenem per mirar endins, cap a nosaltres mateixos i veure que hi ha, com està el nostre cos, la nostra ment, la nostra energia, els nostres pensaments… Ioga et posa en contacte amb el teu jo intern, i aquest apropament és PAU. Així és com jo ho sento i ho experimento, fer ioga em dona pau. Des d’aquí, et convido a fer ioga, a experimentar ioga. No a parlar de ioga a debatre o a filosofar, sinó a experimentar-ho en TU, a ser un, a apropar-te a tu mateix. T’animes?

La primera classe

És important que quan vinguis per primer cop a una classe de ioga:

Arribis 15 minuts abans del començament de la classe per parlar un moment amb el professor. Assegura’t de comentar-li qualsevol lesió o problema de salut. I no tinguis por d’expressar dubtes sobre la pràctica del ioga.

Les classes tenen una durada d’una hora i mitja. En aquest temps et guiarem a través d’exercicis de presa de consciència, escalfament, asanes (postures de ioga), exercicis de respiració conscient, cant de mantres i, per acabar, meditacions i relaxacions guiades per absorbir tot el que has experimentat.

Durant la sessió de ioga, mima el teu cos i no el forcis a fer coses que no pot fer amb comoditat. No lluitis per fer una postura. Si sents dolor suau, relaxa els músculs. Si et canses, descansa una mica. Si necessites parar, quedat en una postura relaxant. No passa res i, de fet, és el més normal. La autèntica pràctica del ioga és la que sempre mima el cos.

Després de la classe pots experimentar una sensació molt profunda de benestar i relaxació. És bona. Gaudeix-la.

Tampoc et sorprenguis ni molestis si durant la classe o al final notes una emoció molt forta o una sensació profunda d’expansió o moviment al cos. Això també és bo: durant les classes de ioga sovint s’alliberen tensions i emocions retingudes.

 

Fuente: http://anandaiogaweb.appspot.com

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s